1. Open Microsoft Outlook 2013, klik boven op 'bestand' en vervolgens op 'account toevoegen'

Screenshot15

2. Vink de optie 'handmatige instellingen of 'extra servertypen' aan en klik op volgende om door te gaan

Screenshot16

3. Vink de optie 'POP of IMAP' aan en klik op volgende.

Screenshot17

4. In het volgend scherm voer je alle benodigde velden in:

WaardeOmschrijving
Naam Vul hier de naam in van de afzender, deze wordt getoond aan anderen.
E-mailadres Vul hier het e-mailadres in wat je wilt gaan instellen.
Type account Vul hier IMAP in (of POP3 indien gewenst).
Server voor inkomende e-mail v[xxxxx].2is.nl
xxxxx = servernummer waarop uw domein gehost wordt
Server voor uitgaande e-mail v[xxxxx].2is.nl
xxxxx = servernummer waarop uw domein gehost wordt
Gebruikersnaam Vul hier het (volledige) e-mailadres in.
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.
Wachtwoord onthouden Laat dit vinkje aangevinkt staan, het programma onthoudt dan het wachtwoord en deze hoef je vervolgens niet meer in te vullen bij het openen van je e-mailprogramma.

5. Klik op de knop 'meer instellingen' en vervolgens op het tabblad 'server voor uitgaande e-mail'.

• - Vink hier de optie: 'Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' aan.
  • - Kies de optie 'dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail'.

E mail instellen Outlook 2013 stap 6

6. Open in hetzelfde scherm het tabblad 'geavanceerd'.

• - Hier pas je poort voor de uitgaande e-mail (SMTP) aan naar 587
  • - Verander "mappen" 'pad van de hoofdmap' in: Inbox

Screenshot20

Beveiligde verbinding
Het is aan te raden om bij 'versleutelde verbinding', voor STARTTLS of SSL te kiezen.
Uw inloggegevens worden dan versleuteld verzonden van en naar de inkomende en uitgaande servers.

Uw e-mail programma zal dan wél een melding geven mbt het beveiligingscertificaat, dit komt doordat de beveiliging via een standaard server certificaat verloopt (niet specifiek op uw domeinnaam).
Om deze melding in de toekomst te voorkomen, kunt u het beste een 'Beveiligingsuitzondering toevoegen' in uw mailprogramma (of 'SSL / dont check certificates' selecteren indien mogelijk).
Beveiligingstechnisch is de versleuteling volledig in orde, uw mailprogramma vraagt alleen om extra bevestiging ter controle.

8. Vervolgens klik je op 'OK' en dan op 'Volgende'.
Het programma test of alle instellingen juist zijn en of er connectie kan worden gemaakt met de mailserver.

Uw email is succesvol ingesteld in Microsoft Outlook 2013.
U kunt uw e-mail adres gebruiken!