U kunt onderstaande instellingen gebruiken voor uw e-mail programma.

Username Volledig e-mailadres inclusief @uwdomein.nl
Password Uw e-mail password
(Uitleg server/host:)

v[xxxxx].2is.nl
(xxxxx = server nummer waarop uw domein gehost wordt)

Inkomende server  (Type: POP3 of IMAP, naar keuze)
Hostnaam v[xxxxx].2is.nl
Poort

POP3: 995
IMAP: 993

Beveiliging/SSL SSL/TLS (+encrypted password)
Uitgaande server  (Type: SMTP)
Hostnaam v[xxxxx].2is.nl
Poort 587
Beveiliging/SSL STARTTLS (+encrypted password)

POP3 of IMAP?

Bij POP3 worden e-mails vanaf de server gedownload naar uw laptop/mobiel, en dus lokaal opgeslagen (eventueel op meerdere apparaten vanwaar u uw e-mail ophaalt), en kunnen ze na verloop van tijd van de server worden verwijderd.

Bij IMAP blijven de berichten op de server staan. Dit kan een voordeel zijn maar het kost ook meer opslagruimte. Afhankelijk van de hoeveelheid e-mail die op de server blijft staan kunnen hier extra kosten aan verbonden zijn.